Att falla offer för en dålig investering

Som en snart 40 år gammal säljare på Byggmax så har jag alltid burit mitt slipade sinne för affärer som en slags hedersbetygelse, men allt det rämnade efter att jag köpte ett hus av kommunens fastighetschef…

I veckorna köpte jag ett hus av kommunen som jag tyckte såg pillemariskt och inbjudande ut, och jag var nöjd. Det var bara ett problem – huset ligger vid en av de mest trafikerade motorvägarna i västra Sverige.

Detta fick jag inte veta på förhand eftersom jag fick det till kraftigt rabatterat pris och själva förhandlingarna skedde utan att huset inspekterades. Jag var vid tillfället ganska stressad också, eftersom jag av olika anledningar skulle bli utan bostad inom några veckor och behövde hitta någonstans att bo innan dess. Jag fick nöja mig med en bild, video och mäklarens ord när han målade upp området och vad som var fördelarna samt nackdelarna med boendet.

Jag har på senare tid blivit mer äventyrlig eftersom jag känner att det är dags att börja leva nu. Efter åratal av att ha slitit bakom kontorsbordet med att kränga olika varor å Byggmax vägnar så har det äntligen börjat peka uppåt. De senaste åren har jag ständigt legat i toppen bland ungtupparna i antalet försäljningar. Det har givit mig en känsla av att få livet åter och då går det inte att spela taktiskt.

Därför står, eller sitter, jag här nu i min nya villa som har en förskräckligt usel position. Belägen precis utanför en ständigt trafikerad autostrada, tråkigt naturområde och med ett nergånget yttre. Troligtvis i behov av den mest genomgående fasadtvätt Göteborg någonsin sett. Kan sätta femhundra spänn på att mitt hus har den smutsigaste fasaden i Västsverige.

Jag tar det här som en viktig läxa dock – kolla alltid igenom dina affärer, håll ett vaket öga när du får exceptionellt lukrativa erbjudanden och håll ett mått av skepsis i varje läge. Jag var på väg mot toppen efter några bra år som säljare, men nu känns det som att vara tillbaka på ruta ett. Allt på grund av ett köp av en villa i behov av en redig fasadtvätt i Göteborg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>