Att hitta hemtjänst i Stockholm åt föräldrar

Jag tycker jag varit rätt duktig på att snappa upp skandaler och andra kontroverser som rullats upp gällande hemtjänster runtom i Sverige, hur äldrevården misslyckas att ta hand om våra äldre och hur regeringen inte tar tag med hårdhandskarna mot företag som närmast har monopol på äldreboenden och hur de bedrivs. Frågan är i dagens tider vilket som är bäst – den allmänna äldrevården, eller hemtjänst i privat regi?

Samtidigt som travestierna rullats upp inför allmän beskådan har mina föräldrar blivit sämre och sämre. Lyckligtvis har de haft ett långt och härligt liv med många upplevelser och fler glädjeämnen än sorger genom åren. Men som med alla andras fall åldras de med tiden och både kropp, själ och tanke hänger inte med lika snabbt som förut.

Sedan en tid tillbaka har de bott i Stockholm och eftersom jag är den enda med lite datorvett i familjen så fick jag “uppdraget” att hitta en hemtjänst i Stockholm till dem… vilket är lite svårt, eftersom jag inte bor där. Men jag skred till verket, googlade “hemtjänst Stockholm“, och valde ut några företag som jag tyckte såg schyssta och passande ut för mina päron.

Det viktigaste med en hemtjänst – Stockholm är visserligen ett specialfall – är att man får ett omtänksamt intryck av de som representerar företaget. Det ska kännas lyxigt att gå sitt livsslut till mötes med hjälp av hemtjänsten. Man ska leva i glans och glamour. Personalen ska behandla dig som en kunglighet. Det var det jag letade efter när jag skummade igenom webbplats efter webbplats.

Det var därför jag efter ett ganska långt övervägande bestämde mig för Deluxe Living, ett hemtjänstföretag som är baserat i Stockholm och Järfälla. De gav ifrån sig ett gemytligt och genuint intryck och jag kände att deras budskap, att även äldre ska känna den där vardagslyxen som vi alla unnar oss då och då, passade mina kära föräldrar som handen i handsken.

Stockholm är visserligen en dryg plats och kanske inte bra till att börja med, men hoppas att DL kan ge mina föräldrar den där oasen mitt i storstadslivet som de förtjänar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>