Födelsedagspresent till frugan – succé!

Frugans födelsedag var för några dagar sedan. Att hitta en passande present till någons födelsedag är nog alltid svårt, men i mitt fall hittade jag den perfekta gåvan till min hårt arbetande fru – en alldeles egen wrapmaster!

Ni har nog alla upplevt känslan. Svetten lackar, gråten ligger i halsen, paniken stegrar sig och yrseln dominerar nästintill varje tanke som förhoppningsvis viner igenom hjärnan. Varför var jag inte ute tidigare med detta? Varför ska det vara så svårt? Kan jag nöja mig med x? Ja, att hitta en födelsedagspresent värdig namnet till sin äkta hälft kan vara ett bildligt helvete ibland, och jag har haft mina fadäser gång efter varannan.

Mest för att kvinnor är från Venus och inte lyder naturlagarna. Jag avskyr deras oberäknelighet.

Nu var jag för en gångs skull ute i god tid och hade turen att i lugn och ro gå igenom mina alternativ. Det var svårt att väga mellan olika gåvor, speciellt då jag inte vill skämma bort min fru för mycket – jag har trots allt gett henne mycket under åren, inte minst genom finansiella företaganden.

Det slutade med en wrapmaster från fix universal, efter mycket om och men. Jag kan förstå att inte alla andra delar mina problem, men för de som har svårigheter för att hitta den där perfekta presenten till deras partner, eller nära och kära, oroa er inte! Jag kan berätta hur jag gick till väga när jag hittade den bästa present till min fru som jag kan tänka mig!

Visserligen var det en resa i antalet ansiktsuttryck som hon visade mig från start till mål. Kanske inte ska fortsätta med att slå in paket i alldeles för stora lådor och presentpapper för skojs skull. Folk kan få fel idé.

Nåja, i vilket fall, detta var vad jag tänkte på innan jag köpte en sprillans ny wrapmaster till min kärring:

  • Vad är hennes starka sidor?
  • Vad är hennes svaga sidor?
  • Vad brukar hon gnälla på extra (då hon gnäller över allt i vanliga fall)?
  • Vad förtjänar hon?
  • Vad kan jag vinna från det här?
  • Gynnas jag?

Och så vidare, och så vidare. Väldigt simpla riktlinjer som lät mig bestämma en passande present utifrån mina egna parametrar.

Hur gör du när din partner fyller år? Följer du ungefär samma tankebana som jag gör? Eller gör du något helt annat?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>