Hett om Heta Arbeten

Gårdagens besök hos frugans nya ställe var en omtumlande upplevelse – inte för att det var något speciellt med hennes jobb, utan för att en kund var passionerad om heta arbeten..

Träffade min fruga igår som äntligen påbörjat sin karriär som hårfrisörska och såg över både lokal och projektledning samt hur hon behandlade kunder och liknande. Lokalen var mycket inbjudande och ett riktigt kap med vacker vy i Göteborgs inre. Inredningen var riktigt läcker som sig bör och allt såg så fräscht ut, precis som nyetablerade företag brukade ha det.

Hennes klientel var väl kanske inte så imponerande – nyskilda morsor, hafsiga slödder och gubbar med noll modesinne. Personligen tyckte jag det såg ut som ett ganska dystert stall med kunder, men jag ville inte klaga inför min fru som ändå stått ut med otaliga eskapader som kommit från min sida.

Lyckligtvis råkade jag få kontakt med en speciell kille som verkade ha glimten i ögat och ett skarpt intellekt – vi snackade om allt mellan himmel och jord medan frugan höll på med en annan kund. Till slut gled vi in på jobb. Killens ögon lös upp medan han ivrigt började bearbeta mig med en ändlös ordkavalkad om heta arbeten, hur han hade gått på en heta arbeten-kurs av misstag och hur utbildningen hade förändrat hans liv. Jag nickade förstående fastän jag fattade nada men tyckte att hans passion var något alldeles extra.

När kundens monolog slutligen hade nått sin ände så tackade jag honom för den omfattande genomgången och frågade om han inte ville hänga ut en stund och snackade vidare om ditten och datten över en otvungen runda bärs. Han tackade ja medan svetten lackade på hans glänsande panna av upprymdhet. Jag lämnade raskt lokalen eftersom min frus jobb inte intresserade mig egentligen, det var ju hennes eget företag – vad skulle jag där och göra egentligen? Jag tryckte undan en gäspning vid synen av min frus klippning och lämnade med min nyfunna vän.

Nu är vi på väg ut och ska prata mer om heta arbeten, gnistbildning och liknande – och vem vet, kanske går jag med i en utbildning om det själv?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>