Juletider är lönsamt för barn!

Tidigare idag fick jag besök av ett gäng skolflickor som bedrev en klassförsäljning av jultidningar, och besöket fick mig att tänka på om inte min egen dotter skulle kunna syssla med lite klassförsäljning på egen hand..

Trött och sliten lufsade jag upp från sängen medan huvudet skallrade av det infernaliska ljudet, som kom från dörrklockan. Den gälla signalen lät som en smärre hårdrockskonsert på högsta ljudnivå medan jag desperat försökte hålla tillbaka bakfyllespyan och fokusera på att hålla blicken rak och klar trots en viss ljuskänslighet och diffus syn på grund av att ögonen tårades. Till slut lyckades jag balansera mig, med stor möda, till ytterdörren.

Jag vrängde upp dörren med darrande nävar och fick se två oskuldsfulla unga damer stirra på min patetiska kroppshydda, med ett anlete som förstörts av gårdagens kalasfylla. De hälsade något reserverat men sken upp när de började gå igång om deras jultidningar och hur vi i hushållet kunde gynnas av att beställa ett par tidningar lagom till jul, och så vidare. Jag lyssnade inte så noga. Jag var fortfarande i en slags stasis som liknade granatchock, och nickade långsamt och överdrivet noga för att visa att jag hängde med i diskussionen.

Jag slängde dock iväg några frågor om det var lönsamt, hur länge det tar att få ihop en viss summa, om det är jobbigt/kul, lite ditt och datt egentligen. De svarade konstigt nog ganska utförligt och gav mig en ganska bra koll på verksamheten. Det var därifrån jag fick inspirationen att tvinga, err, övertala min egen dotter att kanske dra igång en klassförsäljning av julpapper från Pappersprinsen, som jag kollat in sedan tidigare.

Som tur är var min företagsamma dotter positivt inställd till idén för att hon, som alla andra små barn, vill dryga ut veckopengen lite grann. Hon lovade att höra sig för om inte klassen var sugen på att fixa ihop en kampanj och så småningom till och med åka på en resa lagom till sportlovet.

Får se hur det går! Nu ska jag slockna i sängen, är alldeles väck fortfarande.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>