Julpaella in da house

Nu när December börjat och julen står för dörren så gör jag en liten avstickare och ska laga några mål paella innan dopparedan’ inträffar. Paella med saffran som krydda, låter det vettigt?

Tror inte traditionen med paella har nått Sverige riktigt än, även om den känner av ett uppsving. Söker man efter paella på google så hittar man inte så mycket resurser från Sverige förutom paellapannor.se, och även där är det egentligen ett spanskt företag som har en svensk partner. Folk är väl inte riktigt bekväma i att käka harkött och äta pudrat ris med sagolika blandningar och mycket gott från både växt- och djurriket i en enda potpurri av gastronomisk perfektion.

Desto bättre för mig då – äntligen är man tidigt ute med grejer! :)

Att jag bestämde mig för att damma av min nötta paellapanna, ta fram whiskeyflaskan och laga lite el classico paella nu såhär i vintertid, är egentligen på grund av mitt ogillande för juletider. Eller ogillande och ogillande. Jag känner av en reaktionäranda i mig som bara växer varje år – det har gått för långt. Julen handlar bara om kommersialism och gamla värden har börjat försvinna. Därför protesterar jag på mitt egna lilla vis och det manifesterar sig alltså i att jag vispar ihop flera serveringar julpaella för frugan och mina barn.

Ska erkännas att jag höftar till det en aning och chansar med att prova saffran som krydda till riset och prinskorv, julköttbullar, julsill och andra, lite okonventionella julblandningar i blandningen. Förhoppningsvis faller det väl ut och blir till en riktig succé – men det är ganska givet, jag är ju trots allt kocken!

Låter mina ingredienser som ni testa så är det bara att hojta till, så skriver jag ned ett vettigt recept som ni kan följa. Jag kallar rätten ”4everyoungs specialjulpaella deluxe”. Snitsigt namn, eller hur? Frugan applåderade senast när jag presenterade konceptet, så är ganska nöjd själv.

Hörs!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>