På jakt efter balklänning i Göteborg

Tiden går och vi med den. Till slut fann jag mig leta efter alla balklänningar Göteborg kunde uppbåda till min dotter, med min dotter, med tämligen goda resultat.

Kort efter familjefotografens besök och den efterföljande bilden så slog det mig att min dotter var i åldern då man kanske skulle börja tänka på att fixa en balklänning till en av de många tillställningar som skolan arrangerar under sommarhalvåret.

Visserligen hade jag fått höra det både en och två gånger, minst, från min dotter, men som en ålderskrisande gentleman känner jag att det är okej att ignorera ljuden som kommer från ens avkomma. Men nu kände jag att det var dags, så därför har vi varit på jakt efter balklänningar Göteborg runt.

Frågan är vilket slags märke man ska gå efter. Verkar ju finnas hur många som helst. Maggie Sottero? Pronovias? Enzoani, Aire Barcelona? Allting låter som allt och ingenting i mina ögon, eller öron, men min dotter verkar riktigt sugen på balklänningar från Maggie Sottero av någon anledning. Frugan verkade hålla med när dottern höll upp katalogen med balklänningar från Remanns här i Göteborg (förträfflig butik, för övrigt – har köpt mig ett set med högtidskläder och har aldrig varit nöjdare).

Jag varnade dock min dotter för skumrask och fiffel som är brukligt i anslutning till balfester och –tillställningar. Pojkar är inte att lita på, nämnde jag, och började diskutera blommor och bin på ett så försiktigt sätt som möjligt – jag vill ju vara den coola farsan. Till slut gav jag upp när jag märkte att dottern lyssnade med ett halvt öra och kastade ett par tusenlappar på min dotter. Inte skulle folk få för sig att jag inte brydde mig om mina ungar! Pengar är trots allt lösningen på allt. Barn har en fantastisk förmåga att anpassa sig till livets många hinder och glädjeämnen.

I vilket fall skjutsade jag min dotter till närmaste stassaffär och kopplade av hjärnan medan jag gled fram och tillbaka medan min dotter gick bärsärk på den stora kollektionen med balklänningar. Jag kunde egentligen inte bry mig mindre, men intalade mig om att detta var en resa till ett slutmål som innebar total lycka och välmående för min dotter, så jag log dumt medan jag dimmigt blickade över min dotters axel när hon eventuellt kastade någon mening åt mitt håll.

Till slut landade det på en exklusiv crémefärgad balklänning från Maggie Sottero som passade henne galant. Prislappen var i och för sig saftig å det grövsta, men vad gör man inte, tänkte jag medan jag kände hur jag närmade mig fattighuset för varje riskdaler som försvann ur min ficka. Eller i detta fallet bankkonto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>