Ungdomsnostalgi

Efter en ganska så miserabel helg, med både en och annan dyster tanke om min åldersnoja och var jag har hamnat i mitt liv, så sitter jag här på en måndag med whiskyglaset i högsta hugg och drömmer mig tillbaka till min sköna ungdomsresa.

Ja, helgen var ganska kass. Ibland har man bara de där dagarna då kaggen märks av lite för mycket, den trista vardagen blir lite väl grå, och man börjar reflektera över både sin ålder och vad man gjort hittills. Jag hade inte många glädjeämnen att tänka på precis, så därför korkade jag upp den goaste whiskeyn vi hade på lager och började pimpla det rökiga guldet på en måndagmorgon. En riktig återställare brukar skingra tankarna i min erfarenhet.

Nu under rusets påverkan så börjar jag tänka tillbaka till mina glansdagar i ungdomen och hur jag brukade åka på typiska ungdomsresor med boysen. Fester, alkoholen flödade, brudar, dunkandet från dånande musik, sjuka strapatser, kanske till och med lite droger här och där… fantastiskt! När jag flög ned till Magaluf på min första ungdomsresa så kände jag mig som en äkta kung i ett fjärran land – allt skulle erövras och jag hade världen i min hand. Det är knappast något man känner nu när man hasar sig ned till närmaste snabbköp i mjukisbrallor och en sprängande, dregelframkallande bakfylla dagen efter party.

Nej, det är svårt att uppskatta vad man blivit när man i sin ungdom åkt på resor där rena galenskaper skett och man kunnat motstå alla naturens krafter och fortfarande ha kraft att festa på dagen efteråt, fastän man borde ligga utslagen med alkoholförgiftning, huvudklyvande bakfylla och ångest. Nu kan man vara lycklig om man inte får anslag till reumatism och gubbkänning samt trötthet två timmar in på natten. För jäkligt, rent ut sagt.

Nåja, jag får nöja mig med att jag har säkrat min framtid i och med frugans affärer. Nackdelen med att vara ung är att man är fattig. Det är jag ju knappast nu. Skål!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>