Uppstartsproblem – kassaregister sökes

Med frugan i färd med att sätta upp sin nya verksamhet som stolt damfrisör i hjärtat av Göteborg så kom vi gemensamt på ett pinsamt misstag i vår planering – vi hade glömt att införskaffa ett kassaregister

Efter många om och men; strapatser och missöden; tvivel, svek och övertalningskampanjer så kunde äntligen jag och min älskade kärring planera uppstartsfasen av hennes nya karriär som damfrisör i Göteborg. Tanken var att vi skulle starta smått och arbeta oss uppåt tills dess att hon tjänade in den feta degen till mig familjen, och vi ritade upp en plan som skulle sträcka sig fem år i tiden.

Det var också tidsfristen för projektet – löste min fru inte problemen som naturligt uppstår i en uppstart och är etablerad inom fem år så drar jag ut sladden ur respiratorn, sa jag till henne med allvarsam kyla i både ögon och röst. Hon nickade förskräckt och verkade förstå vilka stora insatser som stod på spel.. vilket egentligen var knappt nånting. Jag hade inte investerat alls mycket i att hennes projekt ska lösa sig, men jag fick henne att tro det medan jag riktade mina dimmiga fiskögon åt hennes håll när jag diskuterade riskerna och farorna med att arbeta som egen företagare i frisörbranschen.

Vi har i vilket fall fixat lokal, utrustning, ett par våghalsiga kunder – mest från min frugas del av släkten – och annat krimskrams som följer med en uppstart.

Till min förskräckelse kom jag på, medan jag knådade min degiga och flotta mage efter ett hårt träningspass, en uppenbar miss i vår planering. Vi hade glömt att fixa ett kassaregister! Ett så iögonfallande och dumdristigt misstag är sånt som jag normalt brukar säga beror på en mental kortslutning i hjärnan när jag pratar om andra, men förutom min fru så är vi inte särskilt tappade bakom vagnen i de flesta fallen.

Jag får lösa detta. Det är nog lugnt. Jag har sedan tidigare koll på vilka återförsäljare av kassaregister som är bra.

Hörs snart!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>